Изпълнителният директор на "ВМЗ" ЕАД Сопот Иван Иванов и кметът на Сопот Деян Дойнов подписаха меморандум за партньорство, съобщиха от пресцентъра на дружеството, което е най-големият работодател в региона и общината, на чиято територия оперира.
"Когато кажем - ВМЗ, винаги съм разбирал Сопот. И когато кажем град Сопот - аз съм разбирал ВМЗ. Те са неразривно свързани. Затова съм дълбоко убеден, че слагаме началото на едно добро и активно сътрудничество", допълни той.
Кметът Деян Дойнов благодари на новото ръководство на компанията за оказваната до момента подкрепа към жителите на общината и изрази удовлетвореността си от възстановения диалог между стратегическото за региона предприятие и Община Сопот.
Иван Иванов и Деян Дойнов обсъдиха възможностите за партньорство в рамките на културния календар и обществения живот на общината. По време на разговора се обсъдиха и въпроси, свързани с противопожарната безопасност и медицинското обслужване, както бъдещо ефективно ползване на спортната база на завода от жителите на Сопот.
"Искам да уверя работниците на ВМЗ и жителите на Сопот, че заводът е в стабилно състояние, наблюдава се ръст на производството и че широката социална програма, която започнахме, ще продължи", каза още Иван Иванов.