Побратимените общини Пантелей от град Ниш в Сърбия и Лом да продължат успешното си сътрудничество с общи проекти са се договорили кметовете на двете общини Наташа Станкович и д-р Георги Гаврилов при посещението на Гаврилов в Ниш.
Досега общините Лом и Пантелей реализираха няколко проекта в сферите на инфраструктурата, социалната политика и културата и ще продължат активната съвместна работа по проекти, които ще са от полза за хората и от двата града, заяви Гаврилов.
Той коментира, че заради пандемията от ковид и последвалата криза две години партньорите не са работили ефективно, но сега с нетърпение очакват откриването на новите програмни схеми за трансгранично сътрудничество, по които Лом и Пантелей заедно да кандидатстват за финансиране.
Общините Лом и Пантелей са побратимени от 2005 година и досега са реализирали пет съвместни проекта. Поводът на посещението на делегацията от Лом в Ниш е бил празникът на Община Пантелей, която е обособена като самостоятелна градска община в Ниш отпреди 18 години.