В България изповядваме православни ценности. Днес чувам глупости, че Русия не ни е освободила. Това е й мотивът на шествието ни. Не искаме Европейският парламент да ни налага гей бракове и кръвосмешения. Това не са наши ценности. Ценностите на българите са различни от тези на Запада. Тези неща няма кой друг да ги каже освен "Атака". Това заяви пред журналисти Волен Сидеров по време на митинг-шествието на партия "Атака" по случай Националния празник на България, в което участват стотици симпатизанти.

Тук сме превзети и поробени от западния колониализъм. "Великият" Европейски съюз ни тъпче по всички параграфи и някой трябва да каже стоп, продължи лидерът на националистите. Той коментира и политическите събития в страната. Даваме достатъчно време на правителството да изпълни нашите 10 точки. Тях сме ги внесли в деловодството на НС. Даваме им срок до края на тази пленарна сесия. Чакаме да ги изпълнят иначе ще им покажем, че повече няма да управляват. Чакаме и ГЕРБ да вземат отношения. Те раздуват само някакви лакърдии във фейсбук. Трябва работа и действия, категоричен беше Сидеров.

Нашите политици говорят на този ден за едно абстрактно Освобождение. Тях ги е страх да не им дърпат ушите от Анкара. България се е освободила от един геноцид и мракобесие, от което не можем да се възстановим и до днес. Турция трябва да ни се извини и да спазва коректност във всички едни отношения с нас, разкри той. Външният министър се изложи преди дни на срещата с Давутоглу. Ние искаме оставката на Кристиан Вигенин. Той повтаря грешките на Николай Младенов. Това показва, че БСП, ГЕРБ и ДПС са едно и също нещо. Единствено "Атака" защитава националните интереси, завърши Сидеров.