Депутатът от ГЕРБ-СДС от 47-ото Народно събрание Бранимир Балачев подаде сигнал в Окръжната прокуратура във Варна с искане да се провери работата на бившия областен управител на крайморския град Благомир Коцев, съобщиха днес от пресцентъра на политическата централа.
Юристът Балачев иска държавните обвинители да уточнят дали, докато е бил на поста, Коцев е сключил договор срещу 10 хил. лева месечно с частна адвокатска кантора при наличие на правен отдел в администрацията, която е ръководел. Прокуратурата трябва да провери дали по този начин не е допуснато разхищение на държавни средства.
В подадения сигнал Балачев поставя въпрос дали от сметката на Областната управа се плаща за рекламиране на частен комплекс-ресторант във Варна в социалните мрежи. Освен това, прокуратурата трябва да уточни дали заведението ползва държавни терени в района и какви наемни цени плаща за това. Балачев иска да се провери още дали служители на частния комплекс са назначавани на работа в Областната администрация и нарушаван ли е по този начин Законът за държавния служител. В сигнала се посочва, че трябва да бъдат проверени разпоредителните сделки, направени в Областната управа при управлението на Благомир Коцев, и дали има допуснати нарушения при тяхното осъществяване.