Косовското министерство на вътрешните работи напомни какво е необходимо за пререгистриране на автомобилите с косовски табели, предаде Танюг.
Пререгистрирането може да се извърши във всички центрове за регистриране на автомобили в общината, в която собственикът е регистриран по местоживеене, и ще продължи от 1 септември до 31 октомври, съобщи косовското МВР във Фейсбук. Министерството добавя, че за това не е необходима косовска шофьорска книжка, а каквато и да е валидна шофьорска книжка.
Необходима е обаче косовска лична карта и валидна застраховка, издадена в Косово.
На 31 юли косовски сърби поставиха барикади в Северно Косово в знак на протест срещу решението на правителството в Прищина да издава документ за влизане и излизане от страната на граждани с лични карти, издадени от Сърбия, и за пререгистрация на автомобилите с регистрационни табели, издадени от Белград.
Косовските власти решиха да отложат прилагането на решенията с един месец след среща на държавното ръководство на Косово с американски и европейски партньори, като САЩ са поискали решението на косовското правителство да бъде отложено с 30 дни.