Районната прокуратура в Благоевград, Териториално отделение – Петрич, наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление за добив на подземни богатства без предоставена концесия, съобщиха от прокуратурата.
В землището на с. Генерал Тодоров, община Петрич, в района на речното легло на р. Мелнишка река, вчера е бил извършен незаконен добив на инертни материали – пясък, уточниха от прокуратурата.
Утре, 10 август, от 07:15 ч., Районната прокуратура ще даде брифинг, на който ще предостави информация, касаеща водените досъдебни производства. Събитието ще се състои пред сградата на Районната прокуратура в Благоевград. Очаква се да бъде предоставена и информация относно образувано досъдебно производство след постъпила жалба за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Инцидентът е от 2 август, около 22:00 часа. Тогава на пл. "България" в гр. Сандански, на Г. В. е била причинена лека телесна повреда. Деянието е извършено на публично място, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение към установените правила, заобикалящи добрите нрави в обществото, уточниха от прокуратурата.