Министерството на културата и спорта на Гърция продължава с по-нататъшната защита и експлоатация на културното наследство на средновековния град Родос с интегриран стратегически план за популяризиране на археологическия обект на двореца на Великия магистър, предаде специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА.
Както съобщиха от Министерството на културата и спорта, проектът с бюджет 4 500 000 евро се изпълнява от компетентните служби на Министерството на образованието и културата със средства от Фонда за възстановяване и устойчивост.
Министърът на културата и спорта Лина Мендони заяви, че „средновековният град Родос е огромно предимство за Родос, Додеканезите и Гърция като цяло. Нашата цел е с интегрирания дизайн да подчертаем археологическия обект „Перивола“, включен в зоната на ЮНЕСКО, и да свържем древните руини от пристана със средновековните градини на Кастело, създавайки ново единно, без значение на епохата, историческо монументално ядро ​​в средновековния град.
(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)