Руските военни, които са завзели военната част №2382 в Балаклава, са малтретирали украински военнослужещи, съобщава Еспресо.TV, като се позовава на офицер от блокираната част. По думите му, те се защитавали с палки и щитове, а нападателите били с картечници. "В два часа през нощта ни проснаха на земята и ни ритаха като котета", оплаква се офицерът.
През цялата нощ са продължили тоталните нападения на руски военнослужещи срещу подразделения на Държавната гранична служба на Украйна, съобщава пресцентъра на ведомството, цитиран от УНИАН.

Системните нападения са били осъществявани от групи до 100 специално екипирани руски военни. Продолжава блокадата на административното здание на Азово-Черноморското регионално управление и щаба на Симферополския отряд.

През нощта руски спецназ е нападнал отдел на граничната служб "Керчь". Командосите са избили прозорците и вратите, унищожили са свързочната апаратура и автоматизираните работни места в кабинетите.

На нападения са били подложени Керченския и Севастополския отряди на морската охрана. При атаките е спряла да функционира системата за виедонаблюдение. Руските командоси за заглушили свързочните средства на украинските отряди и те нямат връзка с центъра. В тези сложни условия украинските граничари успяват единствено да опазят стаите за съхранение на оръжие и да осъществяват контролно-пропускателния режим, предава УНИАН.