Департаментът за извънредни ситуации (ДИС) в Румъния съобщи днес, че следи напредъка в лечението на двамата румънци, които бяха тежко ранени при катастрофа в България вчера, с цел планиране на евентуално прибиране и транспортиране до Румъния за по-нататъшно лечение, предаде агенция Аджерпрес.
Департаментът за извънредни ситуации е в контакт с румънското посолство в България и с българския медицински екип в болницата, където са настанени двамата румънски граждани, за да следи медицинското им състояние с цел планиране на евентуално прибиране и транспортиране до Румъния за по-нататъшни медицински грижи, съобщиха от ДИС.
В катастрофа между балчишкото село Царичино и Генерал Тошево вчера са участвали три автомобила, като два от тях са с румънска регистрация. Двама румънски граждани са ранени и са в тежко състояние в местно здравно заведение, а двама украински граждани са загинали. 
Министерството на външните работи на Румъния съобщи по-рано днес, че в инцидента са участвали още четирима румънски граждани, които не са получили наранявания или други увреждания.