Служебният министър на туризма Илин Димитров съобщи, че максимално бързо ще бъдe осигурена по една допълнителна линейка в големите курорти по Черноморието, за което днес е постигнато съгласие със здравното министерство. В рамките на този месец се очаква да бъде разкрит координационен център Обзор-Бяла и здравното ведомство ще подсигури адекватна работа на държавните центрове за спешна помощ, допълни Димитров, който представи пред журналисти екипа си и приоритетите в работата на министерството. Ще се направи и проверка за ценообразуването на медицинските услуги по морето.
Сред първите неотложни задачи Димитров посочи работата по мярката за хуманитарна помощ за украинските бежанци, като допълни, че по нея има над 500 жалби за десетки милиони, а целта е в края на мандата на служебното правителство на всяка жалба да бъде отговорено и дължимото на хотелиерите да е разплатено. 
Димитров посочи сред другите задачи решаване на проблема със забавената категоризация на туристическите обекти. В момента има над 960 заявления, като от тях 780 са преписки и 180 броя комплекта документи за оценка, а целта е до края на мандата бройката да падне под сто.
Друга приоритетна задача е предприемането на мерки за успешно протичане на летния и зимния туристически сезон в условията на здравна криза.
(следва)