Над 5000 души се изявиха на сцената на Международния фестивал „Фолклорен извор“ в свищовското село Царевец, съобщиха организаторите. Кметът на Свищов Генчо Генчев благодари на всички участници в десетото издание на Международния фестивал „ Фолклорен извор“за доверието и подкрепата.
"Поклон пред всички, които все още вярват в българското и го подкрепят", подчерта д-р Генчев, който е председател на организационния комитет на фестивала. "Безспорно най-силно чувство на гордост от пъстротата и уникалността на българския фолклор показаха трите най-добри фолклорни ансамбъла на България –  „Пирин,  „Тракия“ и „Филип Кутев“, които представиха невероятно концерти във втория, третия и четвъртия ден на фестивала, оставяйки след себе си усещането, че родните ни песни, танци и традиции са дълбоко вплетени в сърцето на всеки българин и тяхното представяне по този невероятен начин не може да не развълнува българската душа", каза той.
Генчо Генчев подчерта, че фолклорът е своеобразен мост между поколенията, между народите и между хората, който свързва, обединява и прави света по-добър.