Постановката на Александър Морфов „Антигона”в Плевен е включена в инициативата „Пътуващ зрител”. За двете премиерни представления на 16 и 17 септември могат да се ангажират места онлайн, а партньор на театъра за пътуващите зрителите от страната е хотелски комплекс „Ростов”, съобщиха от културния институт.
Именитият режисьор Александър Морфов е подготвил театрална импровизация на „Антигона” по Жан Ануи, в която се открояват изпълненията на Деян Донков, Милена Ерменкова, Надя Керанова, Александър Кънев, Ованес Торосян. Зрителите безспорно са привлечени от изявата на Деян Донков в ролята на Креон, видя репортер на БТА, който бе на предпремиерно представление.
С интерес е очаквано и второ премиерно заглавие в Плевен - „Талант” от Захари Карабашлиев, на 8 септември, под режисурата на Василена Радева. Спектакълът също е включен в „Пътуващ зрител” с осигурена възможност за посещение от ценители на театралното изкуство от страната. В тази постановка са ангажирани актьорите Алек Алексиев, Стоян Дойчев, Ива Николова, Георги Енчев.  
Театралната трупа в Плевен ще зарадва и децата с нова премиера. На 24 септември ще бъде показана „Мечешка приказка” от Ян Вилковски под режисурата на Дориана Гълъбова, която ще се изяви и като изпълнител, заедно с артистите Ирена Ненчева, Анелия Стойнова, Генадий Николов.
В афиша е и хитовата продукция на „Опашката” от Захари Карабашлиев – постановка на Явор Гърдев, която донесе на Плевенския театър престижните национални награди ”Икар” и „Аскеер”. Тя ще бъде показана отново на 26 септември.
Въпреки че през август Драматично-кукления театър „Иван Радоев” е във ваканция, места могат да се ангажират онлайн на интернет страницата на културния институт за седем представления за възрастни и три за деца.