Проблемът с недостига на дърва за отопление през зимния сезон в община Свиленград е решен, след като са осигурени допълнителни количества количества дървесина, с които ще бъде задоволена на сто процента необходимостта за жителите на общината, съобщиха от кметската управа. Всички хора – както от селата, така и от Свиленград, които са подали молби в общинската администрация, ще получат по 5 куб. м дърва на цена 66 лева без стойността на транспорта.
Решение на въпроса с недостига на дърва намериха кметът арх. Анастас Карчев и директорът на Държавно горско стопанство – Свиленград инж. Михаил Михайлов. Горското стопанство ще окомплектова допълнителни 1600 куб. м дървесина от държавния горски фонд. От своя страна, общината се ангажира да осигури от общинския горски фонд още 800 куб. м дърва. Това трябва да стане с решение на Общинския съвет на извънредна сесия следващата седмица.
Общо 787 молби за дърва за огрев бяха подадени в общинска администрация - Свиленград, уточниха оттам. Горското стопанство вече започна добива на дървесината. Очакванията са до края на септември хората да са готови за новия отоплителен сезон.