Стотици участници и любители на ретро автомобилите, десетки мотоциклетисти се включиха днес в парадното шествие във Видин до крайдунавския парк в близост до средновековната крепост "Баба Вида". Така бе даден старт на шестото издание на ретро парада  Vintage Vehicles Vidin.  
За събитието дойдоха представители на ретро клубове от няколко града в България, от Сърбия и Румъния. Десетки рокери  се присъединиха към шествието. Те са част от провеждащия се днес и утре във Видин Национален мотосъбор 2022 г. 
Традиционно събитието се организира от представителя на Vintage Vehicles Vidin Иван Цолов и платформата за събития Sтетика, със съдействието на  Община Видин и десетки спонсори.
Кметът д-р Цветан Ценков, след като разгледа с интерес атрактивните возила, бе поканен от организаторите да се качи във Ford Model A, собственост на Станислав Василев от София, за да се включи в парадното шествие, което потегли към Крайдунавския парк, до крепостта „Баба Вида“. 
Основателят и организатор на Vintage Vehicles Vidin Иван Цолов връчи благодарствен плакет на видинския кмет за оказаната подкрепа при организирането на парада за трета поредна година. 
Голям е потокът от хора, които разглеждат в Крайдунавския парк различните модели  ретро автомобили. Посетителите проявяват интерес и към организирания базар с тематични подаръци. Всеки може да опита местно вино, да си закупи автомобилни аксесоари и масла за автомобили. За децата има различни работилници,  специален гост е танцова школа Swing.
Атракция за всички е  камилата Султан от цирк „Колозеум“, който гостува във Видин. Директорът на цирка Мони Колев е почитател на ретро возилата и също участва в парада с автомобила си DeSoto 1928, който вече четвърто поколение е собственост на неговото семейство.
За зрителите бе интересно да наблюдават и заснемането на кадри по време на събитието от екипа на телевизионния сериал „С река на сърцето“, който в момента се снима във Видин. Тези кадри ще бъдат включени в два от епизодите, чието излъчване започва през септември по Нова тв. 
Шестото издание на ретро парада ще бъде закрито тази вечер с раздаването от организаторите на много купи и отличия, както и атрактивни награди, част от провеждащата се традиционна томбола.