Съперникът на ЦСКА-София в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите Сейнт Патрикс отложи планирания си за утре двубой от първенството на Република Ирландия. Сейнт Патрикс трябваше да гостува на Шелбърн в неделя, но от клуба изразиха благодарности към местната федерация за разбирането към затрудненото положение на тима и отлагането на срещата.
„Според правилата на УЕФА използването на чартърни полети от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите е задължително. Поради настоящите трудности в авиационната индустрия, които са добре известни, ние и нашите туристически посредници имахме огромни затруднения при намирането на чартъри, в резултат на което остави футболистите и екипът останаха в София и няма да са в състояние да се върнат в Дъблин до ранните часове на неделя сутрин“, обясниха от Сейнт Патрикс.
От клуба добавиха, че през седмицата са информирали и местната федерация, и Европейската централа (УЕФА) за ситуацията и са благодарни за оказаното съдействие.
„Разбираме, че много фенове очакваха с нетърпение мача в неделя и съжаляваме, че той няма да се проведе по програма заради тези неочаквани обстоятелства“, съобщиха още от ирландския тим.
В четвъртък вечер в София Сейнт Патрикс победи с 1:0 ЦСКА-София при гостуването си в първата среща от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.
Реваншът е другата седмица, 11 август в Дъблин. От Сейнт Патрикс се похвалиха, че 4000 билета за мача вече са продадени и остават само още 300 за централната трибуна.
Феновете на ЦСКА ще разполагат с квота от 500 билета. Пропуските са с цена 20 евро.