Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за ръководните позиции в Районната избирателна комисия (РИК) –Търговище. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация след проведените консултации за състава на РИК за 28-ми многомандатен избирателен район - Търговище за предстоящите на 2 октомври избори за народни представители.
Присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народно събрание: коалиция „Продължаваме Промяната“, коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „БСП за България“, ДПС, „Има такъв народ”, коалиция „Демократична България-обединение“ и “Възраждане“.
РИК-Търговище ще се състои от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, припомни при откриването на консултациите областният управител Станимир Парашкевов. 
Съотношението между партиите и коалициите е, както следва: за Коалиция „Продължаваме Промяната“- четири членове, за Коалиция ГЕРБ-СДС – трима, за “Има такъв народ“ - един, за Коалиция "БСП за България" - един; за ДПС – двама; за Коалиция „Демократична България - Обединение" – един, и за „Възраждане“ също един.
В дух на диалогичност, по време на консултациите, политическите формации постигнаха съгласие за председател на РИК-Търговище да бъде избрана юристът Диана Игнатова, предложена от Коалиция „БСП за България”. Подкрепено бе и искането на ДПС секретар на Комисията да бъде Дениз Хюсниев – юрист. Съгласие бе постигнато и за заместник-председателите на РИК – Търговище: Тодор Тодоров- юрист – предложен от Коалиция „ГЕРБ-СДС“, и Людмил Иванов, също юрист, предложен от Коалиция „Продължаваме Промяната“.
Областният управител благодари на представителите на политическите формации за направените предложения. Станимир Парашкевов заяви, че всички подадени предложения и подписаният протокол от проведената консултация ще бъдат изпратени до ЦИК в законоустановения срок за окончателно решение за състава на РИК – Търговище.