Испанката Паула Бадоса победи американката Коко Гоф и се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Сан Хосе (САЩ) с награден фонд 757 900 долара.
Втората в схемата Бадоса достигна четвъртия си полуфинал за годината, след като отстрани Гоф със 7:6(4), 6:2 за час и 28 минути игра. 24-годишата испанка спечели девет последователни точки, а четвъртата в световната ранглиста Гоф имаше затруднения със сервиса си.
„Никога не е лесно срещу такъв агресивен опонент. Мисля, че се адаптирах доста добре в края на първия сет и изиграх отличен тайбрек. Много съм щастлива“, коментира Паула Бадоса, която ще срещне седмата поставена Дария Касаткина на полуфиналите.
Рускинята, финалистка от 2021 година, надигра Арина Сабаленка от Беларус с 4:6, 7:5, 6:0 в мач, продължил два часа и 23 минути. Сабаленка, която бе тормозена от контузия, направи 22 двойни грешки.
Другият полуфинал в Сан Хосе при жените ще бъде между деветата поставена Вероника Кудерметова (Русия) и американката Шелби Роджърс. Кудерметова се справи на четвъртфиналите с третата в схемата Онс Жабюр от Тунис със 7:6(5), 6:2 и така достигна до полуфиналите и на сингъл, и на двойки.
Шелби Роджърс пък отстрани сънародничката си Аманда Анисимова с 6:4, 6:4 и вече има три успеха от три срещи с нея. 29-годишната Роджърс не загуби сет в последните си три мача тази седмица и отстъпи само в 18 гейма.