"Видения от древността" е новата книга на Николай Н. Нинов, журналист и пътешественик, познат с изданията "Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, "Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” и "Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България”.
В четвъртата книга от своята поредица авторът разкрива някои от най-мистичните кътчета на родината ни и многообразие от скални образувания, мегалити и живи светилища, разказват издателите от "Сиела". 

По думите им поредицата е плод на повече от 70 000 км зад волана, 900 часа странстване отвъд пътеките и допир с магичната красота на над 555 обекта, останали извън картите и традиционните пътеводители - от шеметните каньони на река Вит до тунелите от вклинени риолити на скалния комплекс Кривия камък, трудно откриваемите пътеки до светилищните комплекси край Банско и пещерите край село Мадара. 
Воден от напътствията и разказите на местните, Нинов събира поверия и легенди от най-различни краища на страната, всяко едно от които разказва фантастични истории от българския фолклор и среща читателите с триглави чудовища, змейове, търсещи спасение невести и много други митични персонажи. 
И в тази своя книга авторът е включил GPS индекс на всички споменати обекти и множество цветни фотографии.

Николай Н. Нинов е журналист, писател, пътешественик. Колегите му го наричат търсач на неоткрити места, любител на древните загадки и тайни. Според приятелите си е приключенец по дух, с око за скалните вълшебства. През 2012 той печели фотоконкурса "Спомен от лятото" на "Дневник". Три години по-късно започва да споделя истории за пътешествията си в книги.