Подготовката за 49-ия международен панаир на сливата в Градачац, един от най-значимите панаири в кантон Тузла, приключва успешно и организаторът приема заявки на изложители до 15 август, предаде за БТА босненската агенция ФЕНА.
„В момента имаме около 300 кандидатури, но със сигурност този брой ще расте. Днес също получихме няколко заявления. Освен изложители от Босна и Херцеговина, имаме изложители и от Сърбия, Хърватия, Турция и Черна гора“, каза за ФЕНА организаторът на панаира Енсар Мешанович, директор на Борда по туризъм в Градачац.
Панаирът на сливата започва на 24 август и ще продължи до 27 август, откриването е планирано на площад Алия Изетбегович в Градачац.
„Искаме тазгодишният панаир да се превърне в страхотно въведение за догодина, когато за 50-и път ще организираме Панаир на сливата. Подготовката върви по план, като не трябва да забравяме и други панаирни дейности като научни срещи, културна и развлекателна програма, Синя вечер, гастрономическо събитие на езерото Хазна. Градачац ще направи всичко, за да бъде добър домакин и да накара гостите да се чувстват комфортно в нашия град“, казва Мешанович.
Целта на панаира, освен представяне на селскостопански и хранителни продукти, е да насърчи връзките между предприемачите в кантон Тузла и колегите им в Босна и Херцеговина, както и между бизнес субектите в региона, а също да засили туризма и туристическите предложения.
Панаирът ще се проведе в залата „Скендерия“  в Градачац, а билетите за вход ще струват 2 конвертируеми марки.
Панаирът на сливата в Градачац е събитие, което започва през 1969 г. и през годините се превръща в едно от най-важните събития в района на Тузла.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с босненската агенция ФЕНА)