Срещата между президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган в руския курорт Сочи днес привлече вниманието. 
За последните 20 дни това е втората среща между двамата лидери и първата, на която Владимир Путин се срещна с лидер на от НАТО от началото на войната в Украйна.
Имаше още една подробност обаче, която е многозначителна и че е символична.
Става дума за една маса. Преди време, когато френският президент Еманюел Макрон беше на посещение в Москва при Путин една огромна дълга няколко метра маса стоеше между двамата - странност, която привлече вниманието. 
Анализаторите коментираха случая като символ на критичните отношения между Париж и Москва.
В Сочи обаче между креслата на Путин и Ердоган бе поставена само една малка салонна масичка. Анализаторите коментираха случая като символ на близост, която Путин демонстрира много ярко на турския си колега, както и като израз на добрите двустранни отношения, а вероятно и като послание към някои европейски лидери.
При посрещането и Путин и Ердоган демонстрираха взаимна сърдечност, нямаше и помен от напрегната поза на Путин, както когато на срещата в Техеран миналия месец се наложи няколко минути да чака Ердоган прав на крака. Също така Владимир Путин говори сравнително малко в началото и предостави думата на Ердоган, което също се счита за символичен жест.