Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов се срещна с председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, съобщи министерството.
Основни теми на срещата са били активизиране на работата на търговските аташета зад граница, подобряване на условията за правене на бизнес в страната, задълбочаване на диалога между държавата и работодателите. 
БТПП е откроила основни проблеми, които компаниите срещат при стартиране на бизнес в България, стана ясно по време на срещата. "Това трябва да бъде списъкът с най-приоритетни задачи за държавата, за да бъдем конкурентни и атрактивни като инвестиционна дестинация", подчерта Никола Стоянов. Той поздрави Палатата и за усилията им за насърчаване на българския експорт и се ангажира, че ръководената от него институция ще съдейства с всичко, което може. 
Председателят на БТПП изрази удовлетвореност, че на поста вижда човек, с който през годините са работили и който познава институцията. Той се ангажира експертите на Палатата да участват във всички инициативи, които могат да подпомогнат. 
Съвместно с работодателите ще бъде направен и преглед на подзаконовата нормативна уредба за намаляване на административната тежест за бизнеса. "Искам да ви уверя, че за мен няма малки и големи проблеми. Вратата ми е отворена за всеки бизнесмен и съм готов оперативно да разискваме с работодателите всяка трудност, която срещат", каза още министър Стоянов. 
Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов стартира срещи с работодателските организации, съобщават от министерството.
По-рано днес министърът се срещна и с ръководствата  на КТ "Подкрепа" и КНСБ.