Политическите партии и коалиции не постигнаха консенсус за ръководството на Районната избирателна комисия (РИК) на Добричка област, съобщават от областната администрация.
Председателското място поискаха едновременно от политическата партия (ПП) „Има такъв народ“, коалиция ГЕРБ – СДС, коалиция „Продължаваме Промяната“ и, ако не получат позицията на секретар на РИК, от Движението за права и свободи (ДПС). За позицията на секретар представители предложиха ДПС, коалиция „БСП за България“ и ПП „Възраждане“.
Въпреки дадената им от областния управител Здравко Здравков петминутна почивка, формациите не можаха да постигнат съгласие за ръководните позиции. Затова той закри заседанието и обяви, че подадените документи и протокол от консултациите ще бъдат изпратени в Централната избирателна комисия, която ще назначи състав на РИК.
РИК – Добрич е 13-членна и включва председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. Съотношението между формациите е, както следва: „Продължаваме Промяната“ – четирима представители, ГЕРБ – СДС – трима, ДПС – двама, „БСП за България“, „Има такъв народ“, коалиция „Демократична България – Обединение“ и „Възраждане“ – по един представител.