В зоопарка на Синсинати празнуват раждането на роднина на хипопотамката Фиона, превърнала се в световна знаменитост, когато се появи на бял свят преждевременно през 2017 г, съобщи Асошиейтед прес.
Бебето се роди в сряда през нощта и било напълно износено. "То тежи почти два пъти повече от Фиона при раждането й и вече ходи", каза Кристина Горсъч, директор по грижите за животните в зоопарка в изявление до медиите.
През април станало ясно, че 23-годишната хипопотамка Биби е бременна. Служителите в Зоопарк и ботанически градини-Синсинати били изненадани, защото тя е на противозачатъчна терапия.
"Биби и бебето й, което още няма име, ще прекарат следващите две седмици в уединение", каза Горсъч. В дивата природа женските обикновено се усамотяват с новородените си за такъв период от време и от зоопарка ще се опитат да създадат на Биби условия да се чувства естествено.
Първото бебе на Биби - Фиона, тежеше едва 13 килограма, когато се роди шест седмици преди термина и не можеше да стои на краката си. Сега Фиона тежи 907 килограма, съобщиха от зоопарка.