Вторият парк за кучета в Казанлък е изграден и е на разположение на стопаните на домашни любимци. Той се намира в горната част на Северния парк. 
„Мястото беше направено в изключително кратък срок от екипа на направление "Строителство“, коментира пред журналисти директорът на Общинското предприятие „Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата Теменужка Люцканова. Тя обясни, че паркът е създаден по инициатива на кмета на града Галина Стоянова вследствие на многобройни молби и сигнали от граждани след откриването на първия кучешки парк в квартал „Васил Левски“. 
Паркът е на терен от един декар и е заграден с метална мрежа. Вътре са поставени няколко съоръжения за игра за животните, както и пейки и кошчета за отпадъци, посочи Люцканова и изрази надежда посетителите да пазят чистотата. Съоръженията са изработени от екипа на отдел „Озеленяване“ към общинското предприятие, уточни тя. Предстои да бъде поставен и съд за вода за животните, както и соларно осветление. Паркът подлежи и на бъдещо облагородяване, допълни Теменужка Люцканова. 
Тя съобщи, че в момента екипът на Община Казанлък работи и по трети такъв парк в квартал „Изток“. „С това се надяваме повечето граждани на Казанлък, които имат домашни любимци, да бъдат удовлетворени от това, че има обособени места, където да разхождат своите кучета“, коментира Люцканова и добави, че парковете се изграждат изцяло с общински средства. Веднага след изграждане на третия парк предстои и довършване на дейностите по облагородяване на Общинския приют за животни, допълни тя.