Новоназначеният областен управител на област Ловеч инж. Светослав Славчев встъпи в длъжност. Днес постът му бе предаден от досегашния областен управител Виктор Стойчев. Двамата обсъдиха текущи въпроси от дейността на администрацията и стартиралите в последните шест месеца проекти и намерения, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Ловеч.
Основните си приоритети в работата инж. Славчев ще обяви публично в първите дни на следващата седмица пред медиите. Пак тогава ще се срещне и с кметовете на общини и с директорите на Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", с които да обсъди организацията по провеждането на изборите на 2 октомври. Първата му работа като областен управител ще е да проведе в неделя консултациите с политическите партии за сформиране на Районната избирателна комисия, добавят от областната управа.
Светослав Славчев бе назначен за областен управител с решение на правителството от вчера. Той вече бе на поста в периода май 2021 г. – януари 2022 г.