Диплом и почетно отличие от международен конкурс получиха възпитаници на търговищко училище. Оценката идва от „Орфееви таланти“ в Пловдив – надпревара за музикално, танцово и изобразително изкуство, съобщиха от ръководството на Трето ОУ „П. Р. Славейков“. Тя е за музикалната постановка на учениците „Изворът на белоногата“ по едноименното произведение на П. Р. Славейков.
Деца са актьорите в училищната продукция. В ролите се превъплъщават 50 ученици от 4 до 7 клас, подкрепени от преподаватели, разказа за БТА директорът на Трето ОУ "П.Р. Славейков" Наталия Миланова. Автор на музиката за постановката е Георги Андреев, сценографията е дело на преподавателя в училището Стойна Кичукова, хореографи са Павел Александров и Шенай Мехмедова. 
Славейковци са отличени със статуетка "Лауреат“. "Задоволството и гордостта е за всички нас!", коментира Миланова. Тя изказа благодарност на целия екип, създал музикалната приказка.
Над хиляда са били участниците в надпреварата. Организатори на международния конкурс са АТМИИ "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив, „Български национален младежки фолклорен съюз".
Председател на журито е проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак - ректор  на АМТИИ.