Огнян Михайлов пое поста областен управител на Видин за трети път. Днес той встъпи официално в длъжност, след като служебният кабинет освободи предишния Любен Иванов и назначи Огнян Асенов Михайлов на негово място.
Днес, в присъствието на журналисти, той прие поста от зам.-областния управител Анелия Влаховска, която в момента изпълнява длъжността областен управител поради отпуск на титуляра.
Огнян Михайлов благодари за оказаното му доверие за трети път да е областен управител на Видин, като част от екипа на служебен кабинет. Като своя и на администрацията първостепенна задача, той определи провеждането на честни и прозрачни извънредни парламентарни избори.
Михайлов е заемал постът областен управител през 2017 г. и 2021 г. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“ от Академията на МВР. Михайлов е дългогодишен служител на МВР, като преминава през всички нива на професионално развитие до директор на РДВР, Областна Дирекция Полииця и Областна дирекция на МВР-Видин. Работил е също в системата на енергетиката и на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ в София. Последно до назначаването му за областен управител бе директор на Индустриална зона -Видин.