Новият областен управител на Пловдив Ангел Стоев встъпи в длъжност и си постави като основен ангажимент организирането на честни и прозрачни избори. На официална церемония в сградата на администрацията печатът на Областна управа - символ на държавността, му бе връчен от бившия областен управител Йордан Иванов.
Осигуряване на по-голяма стабилност от държавническа гледна точка е другата ми цел, отбеляза Стоев. Според него тя липсва и това се дължи на външни причини - бушуващата война в Украйна и политическата нестабилност у нас, която доведе до нови избори. Моето управление ще почива на принципите за професионализъм, прозрачност и почтеност, каза още Стоев.
Йордан Иванов отчете работата си през последните седем месеца, като посочи, че оставя електронизирана администрация с повишена ефективност, съкратени са с 15 на сто служителите и това е позволило да се вдигнат възнагражденията. Досегашният областен управител оставя и готов проект за соларна централа на покрива на сградата на администрацията. Изпълних ангажимента си за законност и не позволих нито едно незаконно решение на общински съвет да влезе в сила, като заедно с това прокарахме принципа на диалог с всеки един кмет на община, отбеляза Иванов. 
Ангел Стоев е заемал длъжността областен управител на област Пловдив в периода 2021 - 2022 година. Той притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ от Университета по национално и световно стопанство, а също така е доктор по философия от Академията на МВР – София. Дългогодишен служител е на Национална служба „Сигурност“ и Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) като е заемал длъжността директор на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив. Стоев е работил и на високи мениджърски позиции в частния сектор. Ангел Стоев има специализации в управление на кризи, противодействия на тероризма и стратегическо управление.