Общо осем години без шофьорска книжка ще бъде извършител на пътнотранспортно произшествие, при което е загинал човек. В този смисъл Апелативният съд във Варна измени присъда на Окръжен съд – Силистра, с която Дж. Етем е бил наказан с лишаване от свобода за пет години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за същия срок, съобщават от пресслужбата на съда. Подсъдимият е признат за виновен, че нарушавайки правилата за движение, по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходец и е избягал от местопроизшествието.
На 24 ноември 2018 г. Дж. Етем и съпругата му пътували към Исперих през село Окорш. По същото време главната улица на селото е пресичал пострадалият. Свидетел е видял как автомобил се движи с висока скорост и без да намали удря пешеходеца. След сблъсъка превозното средство продължило движението си без водачът да намали скоростта. Въпреки оказаната медицинска помощ, пострадалият е починал в болница.
За неизпълнението на задълженията на водача свидетелстват техническата неизправност на скоростомера и липсата на технически преглед на автомобила. Подсъдимият е шофирал с неразрешена скорост, почти 30 км/ч по-висока от допустимата, поради което сам се е поставил в невъзможност да реагира. 
Тези фактически и правни изводи аргументираха решението на Апелативен съд – Варна. Съдебният акт може да се обжалва пред Върховния касационен съд.