Символично предаване на поста "областен управител" от досегашния Катя Димитрова на новоназначения вчера от Министерския съвет Александър Пандурски се състоя днес в Областната администрация в Кюстендил. Пандурски беше областен управител на Кюстендилска област в периода от май 2021 г. до януари 2022 г., а Катя Димитрова - от 14 януари до вчера.
"Опитах се да довърша част от започнатото от Александър Пандурски. Това са: издаването на разрешение за строеж за депото за не битови отпадъци в с. Джерман, община Дупница, предстои процедура за избор на изпълнител за почистване на коритото на река Банщица, което също беше започнато по времето на Пандурски", каза Катя Димитрова. Тя посочи, че счита за изпълнен ангажимента си за законност, който е поела, встъпвайки на длъжността. "За мен беше чест да бъда на този пост", каза Димитрова и пожела на новоназначения областен управител успехи и ползотворна работа.
По традиция старият областен управител подари на приемника си химикал, с който да подписва добри за Кюстендил документи.
Александър Пандурски изказа благодарност към досегашното областно ръководство на Кюстендил и посочи, че ще продължи работата му. "Нашата основна задача е провеждането на честни, прозрачни и открити избори, да не допуснем купен вот и да направим така, че всеки гражданин да може да даде своя глас", каза Пандурски.