Новият областен управител на Хасково Минко Ангелов встъпи днес официално в длъжност. Той прие поста от досегашния губернатор Катя Панева. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.
"За мен е чест и отговорност за четвърти пореден път да поема поста областен управител на област Хасково, назначен от служебния кабинет на президента на България Румен Радев. Използвам случая да му благодаря за гласуваното доверие и като оценка за изпълняваните от мен ангажименти в предишните служебни правителства", каза в приветствието си Минко Ангелов.
"Изключително важно е да върнем доверието в държавните институции и изборния процес. Хората трябва да разберат, че от техния глас зависи бъдещето на децата и внуците им и на България. Ще надграждаме постигнатото, но и ще бъдем безкомпромисни към порочни практики за контролиран и купен вот. Основният ни приоритет и задача е да организираме и проведем честни, прозрачни и професионални избори", категоричен бе новият областен управител на област Хасково.
Минко Ангелов е бил областен управител на Хасково в периода февруари – май 2017 година, както и в периода май 2021 година до януари т.г. Бил е народен представител в 45-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Хасково през 2012 г. – 2014 г. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в град Пловдив.