Неидентифицирано лице откри огън вчера в „Мол ъв Америка“ в предградията на американския град Минеаполис и накара хората да се втурнат да търсят къде да се прикрият, но полицията каза, че до момента не са открили жертва, предадоха световните агенции.
Органите на реда в Блумингтън, където се намира „Мол ъв Америка“, съобщиха, че продължават да претърсват за заподозрян, след като обезопасиха района.
Видеклип, разпространен в социалните мрежи, показа мъж, който крещи докато се движи край спортен магазин в мола. Чуват се и поне три изстрела.
Търговският център, който е открит през 1992 г., е най-големият в САЩ, има 500 магазина и е популярен сред туристите и местните хора.
В друго видео се вижда как посетители бягат от увеселителния парк на партерния етаж на мола, стиснали чанти и водят деца за ръка.
На отделно видео се виждат двама полицаи, единият от които с пушка, как обикалят из мола, а хората се отдалечават бързо от района на големия вътрешен атриум.
Купувач публикува видео как десетки хора са се събрали в приземния етаж, а по високоговорителите се чуват предупреждения „Моля, незабавно се прикрийте“.
Влизането с оръжие в „Мол ъв Америка“ е забранено, пише на сайта на обекта. Молът обаче няма детектори за метал и купувачите не са претърсвани на влизане. В мола имаше стрелба на Нова година, когато двама души бяха ранени при свада.