Близо 50 декара горска площ е засегнал пожарът край село Градец, съобщиха от Югоизточното държавно предприятие (ЮИДП) в Сливен. В гасенето му са участвали и горски служители.
Според първоначална информация от горските експерти, които са на място, има съмнение за умишлен палеж, тъй като предполагаемите огнища са няколко на брой, съобщават от ЮИДП. Пожарът е тръгнал от нерегламентирано сметище.
Целият наличен състав на Държавно горско стопанство (ДГС) - Котел е на терен за справяне с огненото бедствие. В гасенето на пожара са участвали и пожарникари с общо пет противопожарни автомобили. На помощ са се включили и десетина доброволци от региона.
Пожарът е бил низов и към момента данните са за засегнати близо 50 дка държавна горска територия от млади дръвчета, намираща се в обхвата на ДГС - Котел. Екипите от горското стопанство са положили неимоверни усилия за предотвратяване разрастването на пожара, тъй като засегнатият терен е бил изключително труднодостъпен и се е налагало използването на тупалки, пръскачки и гасене на ръка. Макар и пожарът да е потушен, през цялата нощ горските служители ще дежурят и ще се правят огледи за възникване на нови пожарища.