Добър диалог с представителите на всички институции, местни власти, неправителствени организации и медии отчете на заключителна пресконференция областният управител на Перник Кирил Стоев. По думите му цялата му работа като областен управител е била публична и видима от жителите на региона.
В Перник бе създаден един от първите в страната Областен временен център за прием и подпомагане на украински граждани, припомни Стоев. Паралелно започна функционирането на регистър на местата за настаняване на територията на областта, които могат да предоставят подслон на украински граждани и регистър с фирми дарители. 
До най-високо държавно ниво е бил отнесен проблемът с необходимостта от финансиране на ремонт на Синдикалния дом в центъра на Перник, каза още Стоев. Сградата пострада при земетресението през 2012 г.
Възстановена е подпорна дига по поречието на р. Струма. Действахме превантивно и не позволихме да има наводнени къщи и имоти, сподели досегашният областен управител. По думите му благодарение на активна комуникация с Министерството на здравеопазването и след негова намеса е договорено минералната вода в Рударци да се свърже с водопровода, като допълваща, за да се спести водният режим на населеното място.
Започнали са разговори за пускане на извор „Врелото“, който да служи за аварийно водоподаване на жителите на Радомир. Така според областния управител ще се реши проблемът с безводието в топлите месеци в града, без да се отрази на перничани. 
Стоев посочи добри резултати и в системата на образованието, художествената самодейност, културата, бизнеса и др. Той призова гражданите на бъдат все по-активни и подчерта, че само с партньорство между всички би било възможно постигането на по-добри условия за живот.