Храненето в заработилата отново столова на Вазовски машиностроителни заводи (ВМЗ) в Сопот ще бъде дотирано от завода, за да бъдат подпомогнати работниците и служителите и имат топла храна на достъпни цени. Те ще заплащат единствено стойността на продуктите, а всички останали разходи като ток, вода и други консумативи, както и поддръжката на базата и заплатите на работещите в стола, се поемат от завода. Това съобщиха от пресцентъра на предприятието. Отделно на територията на целия завод са разположени 90 диспенсъра за вода.
Новите социални придобивки се въвеждат два месеца, след като при преговори със синдикатите в завода беше договорено увеличение на заплатите с 200 лв. и на ваучерите - от 80 лв. на 200 лв., всеки месец. Възстановено беше получаването на кисело мляко за работещите в цехове с вредни вещества, което е преустановено преди 22 години в края на 2000 година. В момента около 1200 работници получават мляко.
Ръководството на завода е разпоредило още спешно да се закупи и оборудва, и линейка. До този момент има само една линейка, която не е оборудвана за осъществяване на първа помощ. Заедно с това се организират четири медицински пункта с необходимото оборудване.