Днес е починал най-прочутият български пластичен и естетичен хирург доц. д-р Христо Бояджиев, съобщи националистът Павел Чернев във "Фейсбук". "Бог да го прости. Беше много голям човек", каза сломеният Чернев.
Скалпелът на пластичния хирург доц. д-р Христо Бояджиев е известен на пациенти от над 40 страни, млади и стари, хора от село, малки градчета или столицата. Той беше сред 20-те хиляди най-прочути лекари на планетата.

Д-р Бояджиев беше зам.-председател на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, директор и главен хирург на Медицински център "Тривия".

доц. д-р Бояджиев беше специалист по обща и пластична хирургия; експредседател на Българската секция по изгаряне и пластична хирургия (БСИПХ); член на Международната (IPRAS), Европейската (EPRAS), Балканската (BAPRAS) и Българската (BULAPRAS) конфедерации и асоциации по пластична, реконструктивна и естетична хирургия; Международната (ISBI) и Европейската (EBA) асоциации по изгаряне и Средиземноморския клуб по изгаряне (MBC). Заместник председател на БСИПХ. Първият български пластичен хирург, избран да представя страната в световния каталог "Who's Who in the Medicine and Health Care 2000 – 2001", стр. 116.

Работи по специалността си от 40 години. Последователно е бил завеждащ отделение по пластична хирургия, завеждащ Детска клиника по изгаряне и пластична хирургия и завеждащ Секцията по изгаряне и пластична хирургия към ИНСМП "Пирогов". Заведущ Клиника по изгаряне и пластика в Университетската болница в Камагуей, Куба, и Шеф на Българския екип в Клиниката по изгаряне и пластика в Триполи, Либия.

Едни от най-известните пациентки на д-р Христо Бояджиев са Камелия Тодорова и Теди Велинова.