На 01.03.2014 г. към 22:30 ч. е получен сигнал за мъж, произвел изстрели на ул. "Йоан Екзарх" в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място са изпратени служители на 4 РУ"Полиция" – СДВР, които установили, че подалият сигнала е служител на охранителна фирма , охраняваща бизнес център "Хемус". Той е разпитан в качеството на свидетел. Пред полицаите охранителят заявил, че около 22:25 ч. докато е бил на работното си място, е чул изстрел, идващ от ул. "Йоан Екзарх", за които е предположил, че е произведен от пистолет. Веднага е погледнал на монитора, на който в реално време се подава изображение от монтираните на фасадата на сградата камери за видеонаблюдение и забелязал, че на изображението от камерата, наблюдаваща ул. "Йоан Екзарх", се вижда мъж, който се движи по тази улица в посока ул. "Теодосий Търновски". Мъжът спрял, вдигнал ръката си вертикално нагоре, като с пистолет е произвел още два изстрела, след което се отдалечил по улицата в същата посока. Охранителят дал подробно описание на мъжа.

На място е извършен оглед, при който са намерени и иззети три броя 9-милиметрови гилзи от пътното платно на ул. "Йоан Екзарх". Извършената експертна справка е показала, че те са от газово оръжие.

Днес следобед полицаите са установили и задържали 27-годишния В. Р. Той е предал с протокол газов пистолет, законно притежаван. В. Р. е признал, че той е произвел изстрелите във въздуха, защото искал да изпробва новия си пистолет. Той е закупил газовото оръжие няколко дни по-рано и е подал документи за регистрацията му.

Материалите по случая ще бъдат докладвани в Софийска районна прокуратура.