Около 10 март и след това се очаква вероятността за валежи да бъде по-малка. Това съобщиха за БГНЕС от НИМХ с уточнението, че до тогава има много време и е възможно да има промяна в прогнозата.

През цялата следваща седмица обаче времето ще остана предимно облачно с чести превалявания. Температурите ще са все още сравнително високи за началото на март. Едва в събота и неделя те слабо ще се понижат с 2 – 3 градуса. До към средата на месеца не се очакват съществени колебания в температурите. На 8 и 9 март ще има слабо понижение на температурите с 2 – 3 градуса, след това максималните ще бъдат между 8 и 13 или между 9 и 14 градуса. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса.

На Националния ни празник 3 март времето ще бъде облачно и дъждовно. Почти без валежи ще бъде в източните райони. В западната и централна част от Дунавската равнина ще бъде с намалена видимост. Вятърът ще бъде слаб, предимно от изток, в Източна България умерен. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 7° и 12°.

Над планините ще е предимно облачно и над 1500-1600 м.н.в ще превалява сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен от югоизток. По Черноморието ще е със значителна облачност и умерен вятър от изток, югоизток. Почти без валежи.