Тервел Пулев донесе пореден златен медал на България от 65-то издание на турнира "Странджа". В категория до 91 кг, бронзовият ни медалист от Олимпиадата в Лондон победи с 3:0 точки Бюрак Аксин от Турция.

Въпреки превъзходството си през цялата среща, Пулев трябваше да изтърпи неуважителното поведение на противника си, който не пожела да признае своето поражение. Турчинът вдигна ръката си още преди съдията да се произнесе официално и продължи да ликува, въпреки че победата вече бе присъдена на Пулев. Аксин си навлече гнева на феновете, като не спря да ги провокира след края на мача, показвайки бицепса си.

"Много арогантен боксьор. През цялото време се опитваше с непозволени действия да ме изкара извън релси, но не му дадох шанс. Прекланям се пред публиката, която беше невероятна и ми оказа страхотна подкрепа", сподели след успеха Пулев, за когото това бе последно участие на "Странджа". От лятото той ще се състезава в професионалните серии на АИБА.

По-рано днес Симеон Чамов също спечели титла от "Странджата", след като турчина Онур Сипал с 3:0 във финала на категория до 69 кг.