С концерт на джаз певицата Белослава в Копривщица започна второто издание на "Фестивал на изкуствата - Копривщица 2022". С участието си във феста обичаната изпълнителка отпразнува 22 години музикална кариера. Заедно с нея на откритата сцена в двора на Класното училище "Св. св. Кирил и Методий" в балканското градче излязоха Живко Петров, Антони Рикев, Димитър Семов и Росен Захариев.
В програмата на фестивала са включени концерти, театрални постановки, литературни четения и множество кино прожекции и др. 
Фестът ще продължи до 24 юли 2022 г. и освен на откритата сцена в центъра на града, ще се проведе и в залата на НЧ "Хаджи Ненчо Д.Палавеев - 1969" и в залата на музей "Първо класно училище". Основен партньор на инициаторите и организаторите на фестивала Александрина Пендачанска, Хилда Казасян и Найо Тицин, е Община Копривщица.
За мен е чест и удоволствие да съм тук и да виждам усмихнати лица, които в следващите пет дни ще се насладят на изкуството, каза при откриването на фестивала кметът на Копривщица Бойка Дюлгерова. 
След концерта на Белослава, на сцената ще се качи Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Любимите на няколко поколения българи ще отпразнуват рождения ден на Иван Лечев и за първи ще свирят на сцената в Копривщица.
Целта на организаторите е на фестивала да се представят и премиерни произведения на български творци. Един от тях е Христо Йоцов, който на 20 юли ще представи новата си композиция за кларинет, кавал и оркестър в изпълнение на Теодоси Спасов, Борислав Йоцов и Плевенска филхармония.
В петдневната програма са включени още Веско Ешкенази с концерта "В света на музиката", Хилда Казасян, която ще бъде заедно с най-изявените джаз музиканти - Живко  Петров, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов, Теодоси Спасов, Васил Петров, Христо Йоцов. Всички те ще представят мултимедийния концерт - спектакъл "Световното кино в музика". Фестивалът ще закрие група "Акага", като вечерта е посветена на 30-годишнината от създаването й. 
В тазгодишното издание на "Фестивала на изкуствата - Копривщица" за първи път ще бъдат показани две театрални представления - "На живо" в изпълнение на Александра Сърчаджиева и "Една българка" с участието на Снежина Петрова.