Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров е взел участие в националната конференция „Борба с уязвимостите към корупция на общинско ниво“, организирана от Международния републикански институт (International Republican Institute - IRI), съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Представен е доклад с проучване на IRI, касаещо 10 български общини – Стара Загора, София, Перник, Благоевград, Кърджали, Велико Търново, Разград, Русе, Враца и Бургас. В него са измервани възприятията на гражданите за администрацията и прозрачността на процеса на местно самоуправление. Стара Загора е с най-добри показатели в частта за борба с корупцията, показва анализът на данните на IRI.
В края на конференцията бе официално подписан Пакт за превенция и противодействие на корупцията на общинско ниво от присъстващите кметове и заместник-кметове по програмата на IRI.
В конференцията са взели участие още посланикът на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа, директорът на IRI за Европа Пол Маккарти, президентът на „Америка за България“ Нанси Шилър, общински съветници, експерти от различни български институции.