Полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, е проведена на територията на Дупница през вчерашния ден. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. 
В хода на акцията за проверка е спрян лек автомобил „Ауди А3“, шофиран от 24-годишен мъж. Тестът на водача с техническо средство отчел положителна проба за марихуана и амфетамин, а при претърсване от него са иззети пет топчета марихуана с общо тегло 3,5 грама. Последвала проверка и на 18-годишния му спътник, също дупничанин.  У него криминалистите открили суха зелена тревиста маса с тегло 4,7 грама.
В рамките на операцията, на улица в Дупница служители на "Пътна полиция" спрели „Тойота Рав 4“, управлявана от 19-годишен жител на Благоевград. Младежът бил тестван с техническо средство, което показало, че е седнал зад волана под въздействие на канабис. При извършване на проверката спътникът му, 18-годишен благоевградчанин, направил неуспешен опит да избяга, навлизайки в земеделски имот, където изхвърлил плик, съдържащ 60 грама суха зелена тревиста маса. Извършеният полеви наркотест показал, че количеството е канабис.
С полицейски заповеди четиримата са задържани за срок до 24 часа. По случаите в Районно управление - Дупница са образувани досъдебни производства, работата по които продължава.