Общо 6 нарушения при проверки на нощни заведения във Варна и Добрич са установили инспектори от звеното за фискален контрол на Националната агенция за приходите (НАП) през уикенда. Това съобщиха от приходната агенция. 
В нощта на 15 срещу 16 юли данъчните, съвместно със служители от Областната дирекция на МВР и Главна инспекция по труда (ГИТ), са инспектирали общо шест дискотеки във Варна.
Констатираните от НАП нарушения са 4, като две са за разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, а останалите - за неиздаване на касови бележки и липса на някои задължителни реквизити в документите за продажба. 
През нощта в събота екипите на НАП, ГИТ и МВР са проверили и заведение в Добрич, в което данъчните инспектори са установили две нарушения, отнасящи се до несъответствия в касовите наличности и сумите, маркирани на касовия апарат. При контролните действия фискалните инспектори, заедно със служителите от ГИТ, са изискали и прегледали договорите на работниците в заведенията с цел ограничаване на недеклариран труд. 
"Лятната контролна кампания на НАП по Черноморието продължава. Освен за спазване на изискванията за регистриране и отчитане на продажбите, съвместно с Главна инспекция по труда ще продължим да следим за спазване на данъчно-осигурителното и трудовото законодателство. Общата ни цел е да предотвратим укриването на данъци и осигуровки при недекларирания труд и да предпазим работниците от вредите, които причинява за тях "заплатата в плик", каза изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.