Над 70 деца участваха в общински плувен празник в Разград вчера. Проявата бе посветена на 185-ата годишнината от рождението на Васил Левски, информират от общинския пресцентър. 
Плувната надпревара е открита от заместник-кмета на Община Разград Хабибе Расим. Тя поздрави състезателите за усилията, положени при усвояване на този спорт. Припомни им и една от фразите на Апостола на свободата, актуална и днес - „Нашата работа зависи от нашите усилия”. 
В плувния празник на басейн „Мимоза” участваха деца, преминали през обучения по плуване в три школи - Ученическа спортна школа (УСШ) ”Руси Бухтев”, начално обучение по плуване в хотелски комплекс „Вила Дела Роса” и в клуба по плуване „Триатлон-Далян“-Русе, който организира занятия в закрития басейн на Основно училище (ОУ) ”Ив. С. Тургенев” в Разград. Участниците се надпреварваха в два стила – свободен и бруст и в две дистанции според възрастта си – 25 или 50 метра. Всички, включили се в празника, получиха от организаторите магнити с образа на Левски и думите му „Дела трябват, а не думи”, както и чаши с емблемата на състезанието. Класираните до трето място се окичиха и с медали с лика на Апостола на свободата, а от БЧК им подариха очила за плуване. 
Общинският плувен празник се организира от Община Разград в партньорство с местната структура на БЧК, ОУ „Васил Левски“, спортен клуб „Спорт за всички“, УСШ „Руси Бухтев“ и с финансовата подкрепа на предприятия.