Общо 1081 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени за седмица (11-17 юли ) на територията на област Разград. Екипите на „Пътна полиция“ при областната дирекция (ОД) на МВР-Разград са съставили 851 фиша и 100 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани един пешеходец и двама мотоциклетисти, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. 
Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на девет моторни превозни средства – в един от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в шест – употреба на наркотични вещества. 
Регистрирани са четири пътнотранспортни произшествия, при които един човек е загинал, а други трима души са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.
От дирекцията добавят, че от 7 до 24 юли на територията на ОД на МВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Акцент в засилените проверки е шофирането след употреба на алкохол или наркотични вещества. До момента са проверени 2382 превозни средства и 2997 човека. Съставени са 566 фиша и 168 акта, издадени са 22 предупредителни протокола.
Засечените нарушения на скоростните режими са над 1430. Установени са 12 водачи да шофират след употреба на алкохол, а други 11 – след употреба на наркотични вещества. За неправилно паркиране са съставени 143 акта.