Капитанът на младежкия национален отбор на България по хандбал Михаел Иванов ще бъде извън терена за три месеца. Той се контузи сериозно на мача с Финландия от първия Европейски шампионат за младежи до 20 години, който се проведе във Варна. 
Прегледът с магнитен резонанс е установил 2 скъсани връзки и 1 разтегната на глезена на Иванов.
„Възстановяването е около 2 месеца, а след това докато си върна мускула още може би месец. Около три месеца ще бъде възстановяването“, коментира Михаел Иванов. 
В третия ден от втория Европейски шампионат в група „А“ отборът на Гърция победи Литва с 35:28, а тимът на Люксембург се наложи над Великобритания с 27:21. В група „Б“ Швейцария надви отбора на Румъния с 33:27, а Украйна разби тима на Косово с 36:22. 
В група „А“ Гърция и Израел имат по 4 точки от 2 мача, Литва е с победа и загуба, Люксембург е с един успех и две поражения, а Великобритания е с три загуби. 
В група „Б“ водач е Швейцария с 4 точки от два мача, Северна Македония и Украйна имат победа, равенство и загуба, Румъния е с успех и поражение, а Косово е с три загуби. 
За пръв път и двата Европейски шампионата по хандбал за младежи до 20 години се провеждат в един град - Варна. България бе част от първия турнир. 
Днес е почивен ден на състезанието.
Програма за сряда, 20 юли:
Група „А“
17:00 часа Литва – Великобритания 
19:00 часа Гърция – Израел 
Група „Б“
13:00 часа Швейцария – Косово 
15:00 часа Румъния – Северна Македония