Младата певица Димитрина Германова спечели престижно отличие на 31-ия международен фестивал на изкуствата "Славянски базар" във Витебск, Беларус, съобщиха от Младежкия център в Добрич, чийто възпитаник е изпълнителката.
Димитрина Германова се класира втора в конкурса за млади поп изпълнители и така нареди България в челната тройка сред общо 14 държави участници. Международното жури с представители на Армения, Беларус, Германия, Русия, Израел, Италия и Латвия присъди на певицата статуетка, грамота и парична награда, отбелязват от Младежкия център.
Германова спечели признанието с песента на Радостина Колева "Дошъл назаем", която изпълни под акомпанимента на Президентския симфоничен оркестър на Беларус с диригент Виталий Кулбаков. Във втората конкурсна вечер, в която младите изпълнители представиха световни хитове, момичето от Добрич завладя седемхилядната публика в Летния амфитеатър във Витебск с спесента "Creep", допълват от Младежкия център.
Димитрина Германова е дала интервюта на телевизии като за един от телевизионните канали е изпяла на живо в ефир песента “Don’t speak”. Младата певицата е носител на многобройни награди от конкурси в България и чужбина, сред които и на Гран при на Европейския поп-рок конкурс "Сарандев" в Добрич. Тя е отличена с Годишната награда за млад творец на община Добрич за 2021-а.