В обръщение към нацията тази вечер сръбският президент Александър Вучич заяви, че е доволен от разговорите, които проведе днес с партиите, които преминаха изборния праг и влязоха в парламента, съобщи РТС. Той каза, че е разговарял с  представители на 11 партии и повечето от тях са разбрали трудността на ситуацията, пред която е изправена страната. Не за всичко бяхме съгласни, добави  сръбският президент. 
Вучич  говори за икономическата ситуация в страната като посочи , че ще се опита повишаването на тока да не бъде над 10 процента и обяви, че Сърбия предприема много мерки за енергийната система  през есента и зимата.
Сръбският президент заяви, че по всяко време страната може да остане без газ и ток, но Сърбия вече е започнала да складира газ в Унгария, който ще използва. Разглеждахме много опции, Европейският съюз намали температурата на отоплението до 19 градуса, а ние се договорихме да не я намаляваме. Имаме всякакви планове в зависимост от това, което ще се случи, каза сръбският президент, цитиран от  сръбската национална телевизия РТС.