Появата на видеото от претърсването с оръжие на халфа на Милан - Тимуе Бакайоко, което е налично в социалните медии, е била необходима предвид сериозността на опасната ситуация по това време, заявиха от полицията в Милано.Инцидентът с Бакайоко се случи преди две седмици, но видео от събитието стана популярно в понеделник, след като беше публикувано в социалната мрежа Туитър.
Обискът е станал заради стрелба в близък район по същото време, като полицията даде изявление за Ройтерс, за да обясни действията си.
"Претърсването е извършено в оперативен контекст, който оправдава приемането на най-високи мерки за сигурност. Като функция за самозащита и беше извършено по начин, който е абсолютно съобразен със случая. След като лицето беше идентифицирано и се установи, че не е замесено, нямаше никакви забележки и претенции към работата ни", се казва в изявлението на властите.
Бакайоко отново се присъедини към Милан под наем от Челси миналото лято, след като изкара и сезон 2018-19 при "росонерите". През миналата кампания той има 14 изиграни двубоя в шампионата на Италия, когато Милан спечели първата си титла в Серия А от 11 години.Халфът ще играе за гранда от Милано и през следващото първенство.