"БСП за България" ще разговаря за правителство с досегашните си партньори от "Продължаваме Промяната" още утре. Това коментира пред журналисти Корнелия Нинова, лидер на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията в оставка, след като председателят на ПГ "БСП за България" Георги Свиленски получи от президента третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Нинова каза, че все още няма име за премиер, който ще бъде предложен, и това ще стане ясно след разговорите за политики.  Лидерът на БСП каза отново, че "Продължаваме Промяната" трябва да излъчи кандидата за премиер.  
Тя заяви, че няма да разговарят с ГЕРБ-СДС, "Възраждане" и ДПС. 
Първото нещо, което ще направим, е ще сложим програмата, изработена от трите партии преди две седмици, на масата за разговори. Тя е обединяващото между трите партии със сигурност, но и възможност за подновяване на досегашните отношения с партньорите в правителството, обясни Нинова. Възнамеряваме още утре да започнем тези разговори, а първите, които да поканим, разбира се, да бъдат „Продължаваме Промяната“, като най-голямата парламентарна група и като едни от най-активните участници в изработването на програмата, каза лидерът на БСП.  
Това е трудното в тези разговори -  партньори, които си казаха доста остри неща, минаха си в личното пространство, да намерим начин да седнем на една маса и да разговаряме за политики, добави Нинова. 
Тя бе категорична, че имената на министрите ще станат ясни, след като се постигне съгласие по програмата. 
Намираме се в тежки кризи, смятаме, че трябва да се носи ясна политическа отговорност, каза Нинова в отговор на въпрос експертен или политически кабинет е необходим на страната.